SUYU KESİLEN ÜNLÜ OTEL MÜHRÜ KIRMAMIŞ

Sapanca İlçesinde bungalov tesislerine yönelik kaçak ve usulsüz su kullanımı denetimleri sırasında SASKİ tarafından suyu kesilen ünlü otelin, kesim sonrası takılan mührü kırmadığı ortaya çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), geçtiğimiz hafta Sapanca'da bungalov ve benzeri işletmelerde kaçak ve usulsüz su kullanımına yönelik denetim başlattı. Çok sayıda bungalov işletmesine kaçak ya da usulsüz su kullanımından işlem yapılırken ilçedeki bungalov sahiplerinin hedefinde ise ünlü bir otel zincirinin 90 bungalovunun yer alan tesis vardı. SASKİ ekipleri, Cuma günü bahsedilen tesise de giderek denetim yaptı. Ünlü otel zincirinin tarımsal su aboneliği üzerinden abonelik yaptırarak işletmeyi çalıştırdığı belirlendi. SASKİ ekipleri tesisin aboneliğini sonlandırarak saatini mühürledi. Aradan geçen 4 günün ardından ilçedeki diğer bungalov işletmecilerinin ünlü otelin su kullanmaya devam ettiği ihbarlarının ardından SASKİ ekipleri yeniden denetime gitti.

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Otel yetkilileri, depoları olduğunu ve suyu buradan kullandıklarını iddia ederek SASKİ çalışanlarını içeri almadı. Kısa süreli gerginliğin ardından tesise giren SASKİ ekipleri, yaptıkları incelemede mührün kırılmadığını, tesiste suyun depodan kullanıldığını tespit etti.

TESİS ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Son günlerde SASKİ'nin denetimlerine tepki gösteren ilçedeki diğer bungalov işletmecileri, geçmişten bu yana kurumların ayrıcalık gösterdiğini iddia ettikleri ünlü tesisin önüne giderek duruma tepki gösterdi.