SUBÜ KAMPÜSÜ SAPANCA VE ARİFİYE'DA YAPILACAK

Kuruluşunun ardından 6 yıl geçmesine karşın hale Sakarya Üniversitesi'nin kampüsünü kullanan SUBÜ'nün kampüsü; Sapanca ve Arifiye ilçelerinin kesişiminde Sapanca Gölü manzaralı olacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin (SUBÜ) kurulduğu günden bugüne devam eden kampüs sorunu nihayet çözüme kavuşturuluyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın öncülüğünde Arifiye ve Sapanca Belediyelerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonrasında bir kısmı Arifiye'nin Cumhuriyet Mahallesinde bir kısmı da Sapanca'nın Uzunkum ve Hacımercan Mahallelerinde yer alacak, yaklaşık bin dönümlük arazi için 5000'lik ve 1000'lik planlar yapıldı.

İçerisinde şahıs arazilerinin de bulunduğu, büyük çoğunluğu hazine arazisi olan alanda Arifiye ve Sapanca Belediyeleri'nin yapacağı 18 uygulaması ile 1000 dönümlük arazi bütün olarak tam anlamıyla ortaya çıkartılmış olacak.

Yapılan planlamaya göre SUBÜ'nün yeni kampüsünün 300 dönümü Arifiye ilçesi sınırlarında 700 dönümü ise Sapanca ilçesi sınırlarında yer alacak.

18 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan KHK ile kurulan ve bünyesinde 1 enstitü, 6 fakülte, 1 yüksekokul ve 12 meslek yüksekokulu bulunduran SUBÜ'nün yeni kampüsünde Arifiye'de bulunan Teknoloji Fakültesi, Sapanca'da bulunan Turizm Fakültesi'nin yanı sıra Rektörlük binası ve yönetim birimlerinin yer alması bekleniyor.

Medyabar