SEZER: ''KANUNEN SAPANCA BELEDİYESİ'NDE 3 BAŞKAN YARDIMCISI OLAMAZ''

AK Parti Sapanca Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İsa Sezer, Sapanca Belediyesi'nde 3 belediye başkan yardımcısının görevlendirildiğini belirterek bunun kanunen mümkün olmadığını söyledi.

Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısında konuşan Sezer, "İlçemizin nüfusu 50 binin altında olduğu için belediyemizin siyasi başkan yardımcısı kadrosu 1 meclis üyesidir. Belediyemize bakıldığında SAPAŞ şirketimiz tarafından işe alınan sizin yol arkadaşlarınız başkan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Devletin dili yazıdır ve bu yazıları yazarken usule aykırı davranılmıştır. Resmiyet de SAPAŞ müdürüne bağlı bir personel belediyemizin kadrosunda başkan yardımcılığı görevinde bulunamaz. Yapılan yazışmalarda ve önemli kararda bu görevlendirilen personellerin imza yetkisi olamaz. Sizin gönlünüzde yardımcınız olabilirler fakat devletin bir işleyişi vardır yarın bu konular ile ilgili sıkıntı yaşamamanız için sizi bilgilendiriyorum" dedi.

İMZA ATAMAZLAR

Sezer'in açıklamalarına cevap veren Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin ise siyasi başkan yardımcısının Şevki Burak Koç olduğunu diğer yardımcıların ise imza atma yetkilerinin bulunmadığını söyledi.