SEZER: ''BURASI İSTANBUL DEĞİL, SİZDE İMAMOĞLU DEĞİLSİNİZ''

Sapanca Belediye Meclisinde konuşan AK Parti Meclis Üyesi İsa Sezer, "Burası Sapanca hepimiz iç içe yaşıyoruz. Burası İstanbul değil, sizde İmamoğlu değilsiniz. Sapanca'yı ileri götürmek için hep birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

HABERİN RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sapanca Belediyesi Haziran ayı olağan toplantısında söz alan Meclis Üyesi Sezer, Belediye Başkanı Arda Şahin'e eleştiriler ve sorular yöneltti. Başkan Şahin ise Sezer'in yönelttiği soru ve eleştrilere tek tek cevap verdi.

"VATANDAŞLA ARANIZA ENGEL KOYDUNUZ"

Sapanca Belediyesi'nin üst katına erişim kısıtlaması getirilmesini değerlendiren Sezer, "Sapanca küçük bir yer. Vatandaşlar belediye başkanına her zaman erişebilmek istiyor. Bu alana turnike koyarak vatandaşla aranıza engel koyduğunuzu düşünüyoruz" dedi.

"VATANDAŞLA ARAMIZA MESAFE KOYMAK GİBİ BİR DURUMUMUZ OLAMAZ"

Sezer'in eleştirisine cevap veren Başkan Şahin, "Vatandaşların sorunlarını çözmesi gereken yer birim müdürleri. Bu zamana kadar şöyle bir sistem vardı. Ortada başkan, etrafında birim müdürleri, herkes geliyor başkana söylüyor başkan birim müdürlerine talimat veriyor. Böyle bir sistem, böyle bir başkan yok. Bir başkan herkese her konuya yetişemez. İnsanın böyle bir kapasitesi yok. Bu sebeple bir sistem kurduk. Sisteme tüm problemleri işliyoruz. Yine aynı sistem vasıtasıyla ilgili birim müdürlerine problemleri aktarıyoruz. Onlarda gereken işlemleri gerçekleştiriyor. Bizim gizli saklı bir şeyimiz yok. Bizim vatandaşla aramıza mesafe koymak gibi bir durumumuz olamaz çünkü biz çarşı pazar gezen insanlarız. Ancak hizmet binamızda görüşmeler yapılırken ciddi bir güvenlik zafiyeti oluşuyor. Bunun kötü bir örneğini geçen yıl yaşadık. Bizim yukarıda hizmet üretebilmemiz için karar almamız lazım. İnsanlara belli saatlerde randevular veriyoruz ancak yukarıdaki yoğunluktan dolayı bu saatler sürekli sarkıyor. Randevusuz gelen vatandaşları geri göndermek gibi bir lüksümüz yok. Ancak buda randevuların, işlerin sarkmasına sebep oluyor" şeklinde konuştu.

"HALKLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KARŞI KARŞIYA GETİREMEZSİNİZ"

İtfaiye tarafından Sapanca Belediyesi'ne su verilmediği yönündeki video hakkında konuşan Sezer, "internette itfaiyeden su alamadığınız ile ilgili bir video paylaşıldı. Bu videoda büyükşehir belediyesinin Sapanca Belediyesine su vermediği algısı yaratılmak isteniyor. Bu sorunu belediye başkan yardımcılım sırasında bende yaşadım. İtfaiye suyun debisi azaldığı zaman o gün su vermeyebiliyor. Bu tür paylaşımlar yaparak siz halkla büyükşehir belediyesini karşı karşıya getiremezsiniz. Bu bize fayda sağlamaz" diye konuştu.

"KURUMSAL VEYA ŞAHSİ HESAPLARIMIZDAN İDDİA ETTİĞİNİZ GİBİ BİR PAYLAŞIM OLMADI"

Sezer'in sözlerine yanıt veren Başkan Şahin, "Tankerle bu zamana kadar itfaiyeden su çekip yolları suluyorduk. O gün hızlı tren inşaatından kaynaklı toz sebebiyle yolları sulamak istedik. Su almak istedik ve vermediler. Daha sonra ertesi gün verdiler. Bir yanlış anlaşılma olmuştu oda doğru bir zemine oturdu. Sosyal medyaya kurumsal veya şahsi hesaplarımızdan iddia ettiğiniz gibi bir paylaşım olmadı. Büyükşehir belediyemizle her zaman çözüm odaklı hareket etmek amacındayız" dedi.

"TELEFERİK NE ZAMAN AÇILACAK?"

Eksikleri sebebiyle hizmetleri durdurulan teleferiğin ne zaman açılacağını soran Sezer, "Hepinizin bildiği gibi teleferiğin yapım aşamasında lokasyonu ile ilgili bazı sıkıntılar oldu. Teleferiğin yeri yanlış doğru ancak sonuçta proje gerçekleştirildi. Teleferik ilçemize turizm anlamında büyük katma değer sağlıyor. Bir üst basamağa taşıyor. Eksikleri var yok onu bilmiyorum ama kapatılmasının sonuçlarını biliyorum. Sapanca'ya gelen turlar ve turistler anında diğer alternatif olan Kartepe'ye yöneldi. Bunun yanında 60 civarı çalışan süresiz izne çıkarılmış. Teleferik ne zaman açılacak ve bununla ilgili bir çalışmanız var mı bunu sormak istiyorum" diye konuştu.

"BEN NİYE BÖYLE BİR SORUMLULUK ALAYIM Kİ?"

Tesisin ruhsatsız olduğu için kapatıldığını hatırlatan Başkan Şahin, "Bu tesis 1.5 yıldır işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan çalışıyordu. Yakın zamanda yaşanan teleferik kazasında yaralanan hayatını kaybeden insanlarımız ortada. Bu sebeple bir belediye başkanımız daha koltuğuna oturamadan cezaevine girdi. Ben niye böyle bir sorumluluk alayım ki. Bu konu ile ilgili bir kurul oluşturduk. Gerekli yazışmalar buradan yapılıyor. Sözleşmede yer alan ancak yapılmayan işlerin tamamlanmasını istedik. Belediye olarak sözleşmeyi fesih etme hakkımız bile var. Çünkü sözleşmede yer alan zamana uyulmamış. Burada sadece teleferiğe binecekleri değil. Eksikler ve düzensizlik sebebiyle sıkıntı yaşayan çevre halkını da düşünün" cevabını verdi.

"BURASI İSTANBUL DEĞİL, SİZDE İMAMOĞLU DEĞİLSİNİZ"

Başkan Şahin'e ilçedeki ruhsatsız yapılarda işin neresinde durduğunu soran Sezer," Çevre şehircilik müdürlüğüne, kamusal alanlar ve ruhsatsız yapılarla ilgili SASKİ ve emniyetin görevini yapmadığını beyan ettiğinizi biliyoruz. Diğer yandan büyükşehir Sapanca'da kayıp kaçak ile ilgili bir çalışma yaptı. Orada sizde halkın yanında olduğunuzu gösterdiniz bir fotoğraf verdiniz. Daha sonra saat 18:30'da büyükşehir belediyesine gidip 'biz kanunsuzlara karşıyız' ifadesini kullandığınızı da biliyoruz. Siz bu işin neresindesiniz? Sapanca'nın evladıyız, Meydanlarda 'Sapanca'nın çocuğuyum' dediniz. Hamdolsun hepimiz öyleyiz. Hepimiz Sapanca için bir şeyler yapmak için buradayız. Bizlerde meclis üyesiyiz. Bazı konularda bizlerle görüşüyor bazı konularda görüşmüyorsunuz. Burası Sapanca hepimiz iç içe yaşıyoruz. Burası İstanbul değil, sizde İmamoğlu değilsiniz. Sapanca'yı ileri götürmek için hep birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

"EVET BİZ KAÇAK YAPILAŞMAYI ENGELLEYECEĞİZ"

Sezer'in açıklamalarına cevap veren Başkan Şahin, "Sapanca'daki kamusal alanlarda ciddi işgaller var. Toplumun vicdanı bundan çok rahatsız. Çünkü bu alanların tümüyle vatandaşın hizmetine açık olması gerekiyor. Sapanca'da şöyle bir algılama sorunu var. Ecrimisil kestirenler o yerin sahibi olduğunu düşünüyor. Bu aslında sadece geçmişe dönük işgaliye bedeli. Bu size bir kullanım hakkı da vermiyor. Kaçak yapılarla ilgili olarak ta bunların karşısında olduğumuzu her zaman söyledik. Sapanca'da geçmişte heyelan bölgesinde yapılaşma izinleri verilmiş. Buralarda yaşanacak bir felaketi düşünmek bile istemiyorum. Kaçak yapılarla ilgili büyükşehir belediyemizle iş birliği içinde sorunu çözmek istiyoruz. Günlerdir basın üzerinden ilgili ilgisiz, doğru yanlış yorumlar yapılıyor. Evet biz kaçak yapılaşmayı engelleyeceğiz. Çünkü bu bizi felakete götürür. Kaçak yapılarla ilgili büyükşehir belediyemizle iş birliği içinde sorunu çözmek istiyoruz" diye konuştu.

"TARIMSAL SU ABONELİĞİ OLANLARI AYIRMAK LAZIM"

Bungalovlara yönelik su kesim işlemleri hakkında da açıklamalarda bulunan Şahin, "Aboneliği olman su kesimlerine müdahil olmadık karşı da çıkmadık. Ancak tarımsal su aboneliği, ticari elektrik ve doğalgaz aboneliği olan yerler için aynı şey geçerli değil. Bu yapıların birçoğu geçen dönem inşaat ruhsatı olmadan yapıldı. Bunu o dönem mecliste de birçok kez dile getirdik. Plansız yapılaşmanın Sapanca'yı felakete götüreceğini anlattık. Sonuçta bugün ortada bir sorun var ve bunu çözmeye çalışıyoruz. Kesme işlemleri sebebiyle gerginlik yaşandığı gün SASKİ ekiplerinden büyükşehir belediye başkanı ile görüşmek için 2 saat zaman istedik vermediler. Vatandaşla polisi karşı karşıya getirmemek için mücadele ettik. Zabıtamızla vatandaşları olay yerinden geri çektik sorumluğu biz üstlendik. Sonuçta belediyemizin avukatı gelsin kaçak değil usulsüz olanlarla ilgili bir çözüm arayalım dedik" dedi.