SASKİ EKİPLERİ SAPANCA'DAKİ O OTELİNDE SUYUNU KESTİ!

Sapanca Uzunkum Mahallesinde 50 bin metrekare alan üzerine kurulu bulunan ve 90 bungalov evin bulunduğu ünlü otele ait tesisin de suyu usulsüz kullanım sebebiyle kesildi.

Geçtiğimiz günlerde kaçak su kullanımına karşı mücadele başlattığı duyuran Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Gölü'nün hemen kenarındaki bungalovlar ve bazı işletmelere polis eşliğinde denetim yapmıştı. Denetim yapılan yerlerden biri de Sapanca'nın Uzunkum bölgesinde 50 bin metrekare alana kurulu 90 bungalov evin yer aldığı ünlü bir otel zincirine ait tesis oldu. SASKİ ekipleri otelde yaptıkları denetimde otelin 'usulsüz su aboneliğinin' bulunduğu tespit etti. Tutanak tutulan işletmenin aynı zamanda suyu da kesildi. Otelin usulsüz kullanımdan dolayı suyunun nasıl kesildiği de ortaya çıktı.

İddialara göre otelin su aboneliğini tarımsal sulama aboneliği olarak yaptırdığı ortaya çıktı. SASKİ'nin tarımsal sulama ile konut su fiyatı arasında 5 kat fark olduğu ve tarımsal aboneliğin metreküp bedelinin 3 TL. ticari kullanım için ise metreküp fiyatının 18 TL. olduğu belirtildi. SASKİ'nin bu tespit sonrasında lüks otel için geçmişe yönelik olarak fatura çıkartması da bekleniyor. SASKİ'den yapılan açıklamada, "Şehrimizin su kaynaklarını korumaya, yasal olmayan kullanımların önüne geçmek için gereken çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz" denildi.