SAPANCA'NIN 103. GURUR YILI

Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

HABERİN RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kutlamaların ilk bölümü Sapanca Hükümet Konağı önünde gerçekleşti. Kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Albay Güneri Ekici Parkı'ndaki programa geçildi.

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından yapılan dua eşliğinde Rüstempaşa Camisi minaresine Türk bayrağı asıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi ve folklor gösterileri sergilendi. Mehteran Takımını tarafından çalınan marşların ardından gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile tören sona erdi.

Programlara; Sapanca Kaymakamı Vekili Pamukova Kaymakamı Gürsel Temurci, Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, daire müdürleri, Türkiye Çanakkale ve istiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği yönetimi ve üyeleri, Sapanca Muharip Gaziler Derneği yönetimi ve üyeleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.