SAPANCA'DA BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER GÜNÜ EKİNLİĞİ

Sapanca Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Görme engelli bireylerin toplumda daha aktif rol almalarını teşvik etmek ve engellilere yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen "Pedalda Engel Yok Bisikletini Al Gel" isimli etkinlik, Uzunkum Park'ta gerçekleşti.

Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü ile Sinan Göksun Ortaokulu'nun destek verdiği etkinlikte (KOBİDOS) görme engelli bireyler, dernek üyeleri eşliğinde tandem bisikletlere binerek Sapanca Gölü kenarındaki bisiklet yolunda pedal çevirdi.

Engellilere yönelik projelere büyük önem verdiklerini belirten Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, "Engelleri hep birlikte aşabileceğimize inanıyorum. Bugün burada bir araya gelerek, bisikletlerle hep birlikte pedallarımızı çevirdik. Bu etkinlik sadece bir bisiklet turu değil, aynı zamanda engelli bireylerimizin yanında olduğumuzu, onları desteklediğimizi gösteren bir dayanışma örneğidir. Bugün pedalları çevirirken onların gözü, kulağı olduk. Sporun birleştirici gücüyle farkındalık yaratmak ve engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmak bizim en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bunun gibi sosyal sorumluluk proje ve etkinliklerimize davam edeceğiz" dedi.