SAPANCA'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Sapanca'da 19 Eylül Gaziler Günü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

HABERİN RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen tören, Atatürk anıtına kaymakamlık, belediye başkanlığı ve muharip gaziler derneğinin çelenklerinin sunulması ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Muharip Gaziler Derneği Üyesi Hasan Fehmi Çorbacıoğlu'nun günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile tören sonra erdi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ahmet Gökkaya, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Uçar, İlçe Sosyal Güvenlik Müdürü Semiha Kocabay Akdağ, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği yöneticileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında daha sonra ise öğle namazı öncesi Rüstempaşa Camisinde Kur'an-ı Kerim okunarak, şehitlerimiz için dua edildi. Protokol üyeleri tarafından Muharip Gaziler Derneği ile Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneklerine ziyaretler gerçekleştirildi. Ardından gazilerin onuruna öğle yemeği verildi.