SAPANCA BEŞ HİLAL DERNEĞİ'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

Sapanca Beş Hilal Derneği, Cuma namazı sonrası Sapanca İnsan Hakları Parkı'nda bulunan Gazze'ye Özgürlük Çadırında basın açıklaması yaptı.

Sapanca Gazze'ye Özgürlük Çadırında 43'üncü gün olduğunu belirten Metin Pir, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"223 gündür soykırıma tabi tutulan Gazze'li kardeşlerimiz için bir ses bir nefes olma gayretindeyiz. Masum çocukların çığlıkları annelerin feryatları, babaların çaresiz kaldığı soykırımı yağan İsrail ve destekçilerini lanetliyor, direnişe, Hamas'a, El Kassam'a Allah'tan zafer diliyoruz.  Hiçbir uluslararası uyarıyı dinlemeden, okul, hastane, ibadethane demeden ölüm yağdıran, gazetecileri, tüm sivil kuruluşlarını vuran, yardım tırlarını yakan, engelleyen, dünyayı vahşete, teröre sürükleyen bu zalim, katil ve terörist zihniyet, insanlığı esir etmektedir. Dünya ülkelerinin halklarının ayakta olduğu halde, ülkelerin seçilmiş hükümetlerinin sessizliği, Müslüman aleminin sessizliği, neden bir insanlığın tehlikede olduğunu ortaya koymaktadır. Biz Sapanca Gazze Ümmet Çadırı olarak diyoruz ki; özgür dünya için, özgür insanlık için, özgür Filistin için birlik olalım. Emperyalizmi, Siyonizm'i her alanda ifşa edip boykot edelim. Dünya'da bu zulmü duyuralım."