ŞAHİN: "HAVADAN ÇEKİM YAPIYORUZ, RUHSATSIZ YAPILARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, ilçede yaptıkları çalışmanın detaylarını anlattı. Uydu ve drone görüntüleriyle kaçak yapıları tespit edeceklerini açıklayan Şahin, ruhsatsız yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Kaçak yapılaşmanın ilçede altyapı yetersizliğine neden olduğunu belirten Başkan Şahin Medyabar'a yaptığı açıklamada, "Ben daha önceki dönemde de belediyeye de meclis üyesiydim. O zamanda birçok defa deklere ettim. Plansız bir yapılaşmanın Sapanca'yı felakete sürükleyeceğini söyledik. Bugün itibariyle plansız gelişimden kaynaklı Sapanca'da altyapı yetersizliğinden kaynaklı problemler yaşıyoruz. Tabi ki gelişim bir gerçek. Gelişimin önüne geçemeyiz ancak bir gelişimi planlayabiliriz. Bizler gelişimi planlayanlardan olmak istiyoruz. Sapanca artık bilindiği üzere bir tarım bölgesi değil aksine bir turizm bölgesidir. Ve biz burada turizmi 4 mevsim sürdürülebilir kılmak istiyoruz" dedi.

DRONE ÇEKİMLERİ YAPILIYOR

Bungalovlar ile ilgili başlattıkları yeni çalışmanın detaylarını anlatan Başkan Şahin, "Bungalovlarla alakalı geldiğimiz günden beri 'Ortofoto' dediğimiz drone yöntemiyle çalışmayı başlattık. Bu Sapanca'nın uydudan çekilen ve mevcut haline gösteren ölçekli harita ile ayrıca havadan drone çekimleri yapıyoruz.  Yapılaşmanın ne durumda olduğu görmek için yapıyoruz bunu. Zaten planlı sahalarımız belli, plansız sahalarımız da belli. Plansız sahalarımızla alakalı eko turizm ile ilgili büyükşehirde çıkarılan bir yönetmeliğimiz var. Ancak bu yönetmeliğin uygulanabilirliği yok. Bundan önceki dönemde de yani geçtiğimiz 3 yıl önceki dönemde de bu yönetmeliğin uygulandığı örnek yok Sapanca'da. Tabi ki kural koyulabilir, yönetmelik çıkarılabilir ama bunların uygulanabilirliği çok önemli, pratiği çok önemli. Yani yasama ile yürütmenin birbirini tamamlaması lazım. Uygulanabilirlik çok önemli burada sahada pratikte" diye konuştu.