SAADET PARTİSİ: ''İSRAİL'LE TİCARET, FİLİSTİN'E İHANETTİR''

Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi nedeniyle Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması kararı alan Saadet Partisi'nde, Sapanca ilçe örgütü, Şehit Albay Güner Ekici Parkı'nda bir araya geldi.

"Şehitlere rahmet, zalimlere lanet" başlıklı açıklamayı okuyan Sapanca İlçe Başkanı Oğuzhan Sevimli, Hamas'ın yeni lideri Halid Meşal'in TBMM'ye davet edilmesini talep etti.

Sevimli, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail'in 7 Ekim'den itibaren Gazze'de başlattığı işgal maalesef ki tüm acımasızlığıyla devam etmektedir. Yakın tarihin en acımasız ve en vahşi işgali; bugüne kadar on binlerce mazlumun canını almıştır. Evet, Gazze'de bir soykırım vardır ve bu soykırım tüm dünya devletlerinin gözü önünde yapılmaktadır. Srebrenitsa'da, Karabağ'da, Yemen'de ve birçok İslam ülkesinde yaşananlar bugün Gazze'de tekrar etmektedir. İnsanlığın, vicdanın ve uluslararası hukuk ilkelerinin yok sayılarak işlendiği bu katliamlar, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.

"İSRAİL'LE TİCARET, FİLİSTİN'E İHANETTİR"

Ülkemiz de dahil olmak üzere İsrail ile ticarete devam eden bazı İslam ülkeleri, İsrail'in işlediği tüm suçlara ortak olmuştur. Silah sanayisinde kullanılan malzemeleri bile gönderen iktidar, tüm uyarılara rağmen aylarca ticarete devam etmiştir. "İsrail'le ticaret, Filistin'e ihanet" diyerek bu duruma tepki gösterenlerin darp edilerek gözaltına alındığına şahit olduk. İslam ülkelerinin bu sessizliği, İsrail'e cesaret vermiştir. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın yaşanan her vahşeti sadece kınamakla geçiştirmesi, soykırımın değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramamıştır. İsrail'in yegane hedefi bölge ülkelerini kana ve gözyaşına boğmaktır. Bugün zulme göz yumanlar, siyonizmin bir sonraki hedefi olduğunu unutmamalıdır. Bugün Yemen'i, Lübnan'ı, Filistin'i, Suriye'yi ve İran'ı hedef alan terör devleti; yarın Mısır'ı, Türkiye'yi, Suudi Arabistan'ı ve diğer İslam ülkelerini hedef alacaktır. İsrail, bölgemizin en büyük tehdidi ve her devlet için en büyük beka sorunudur.

 "HAMAS'IN YENİ LİDERİ HALİD MEŞAL'İN MİLLET MECLİSİ'NE DAVET EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Bizler işlenen vahşetin, uygulanan soykırımın ve dökülen kanın zaferle neticelenmeyeceğini biliyoruz. Zalimin mazluma, batılın hakka, zulmün merhamete, kötülüğün iyiliğe galebe çaldığı görülmemiştir ve görülmeyecektir. Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinin ve Filistin'den yana olan devletlerin atacağı adımlar, siyonizmi yerle yeksan edecektir. ABD'nin katil Netanyahu'yu kongrede konuşturmasının ardından İsmail Haniye'nin TBMM'ye davet edilmesi çağrısını yapmıştık. Bugün de kendisinin çağrısı üzerine meydanlardayız. Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze ve İsrail hapishanelerindeki mahkûmlar için destek mitingleri isteyen Haniye'nin şehadetinin ardından çağrımızı yineliyor ve Hamas'ın yeni lideri Halid Meşal'in Millet Meclisi'ne davet edilmesini talep ediyoruz."