NG SAPANCA ULTRA MARATONU BAŞLIYOR

Sapanca İlçesinde her yıl düzenlenen NG Sapanca Ultra Maratonu bu yıl 14 ülkeden 1200 sporcunun katılımıyla 8-9 Haziran tarihlerinde 10. kez düzenlenecek.

Katılımcıları doğanın kucağında ağırlayacak olan NG Sapanca ultra maratonu, 6K Şirketler Etabı, 6K Sapanca Gölü koşusu, 13K Sapanca Doğa koşusu, 24K Sapanca Patika koşusu, 40K Sapanca Orman koşusu ve 60K Sapanca Ultra koşusu olmak üzere altı farklı parkurdan oluşacak.

Sınırlı kontenjanla planlanan NG Sapanca Ultra Maratonunda 8 Haziran Cumartesi Günü 600, 9 Haziran Pazar Günü ise 600 sporsever koşuda mücadele edecek. Sapanca'nın gizemli ormanları arasında koşulacak olan parkurların tümü Sapanca Gölü kıyısından başlayacak.

NG Sapanca Ultra Maratonu ile spor ve şehrin tanıtımına destek verdiğini belirten NG Sapanca Oteli Genel Müdürü Tezcan Özdemir, "NG Sapanca olarak, Ultra Maraton etkinliğine destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu maraton, sporun birleştirici gücünü ortaya koyarken, her yaşa sporu sevdirmeyi, sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, uluslararası düzeyde Sapanca'nın tanıtımına katkıda bulunarak, bölgenin turizm potansiyelini de artırıyoruz. 14 ülkeden 1200 sporcunun katılımı, etkinliğin ne kadar büyük bir ilgi gördüğünün en güzel göstergesi. Bu tür etkinliklerle, Sapanca'nın doğal güzelliklerini dünya ile paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Ultra Maraton, sadece bir spor etkinliği olmanın ötesine geçerek, koşu turizmi ile Sapanca'mıza önemli bir ekonomik ve kültürel değer katmaktadır. Bu etkinlik, sporu ve sağlıklı yaşamı teşvik etmenin yanı sıra, genç nesillerin spora olan ilgisini artırarak toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlıyor. Gençlerimizin sporla tanışması ve bu alanda kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat sunuyoruz. NG Sapanca olarak, sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında destek verdiğimiz Ultra Maraton ile hem sporun yaygınlaşmasına hem de Sapanca'nın uluslararası arenada tanınmasına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.