KORKMAZ, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Müdür Korkmaz'ın açıklaması şöyle:

"ALAÇAM İLK VE ORTAOKULU KENDİ YERİNDE

Sapanca'nın en önemli eğitim birimlerinden olan Sapanca Alaçam Ortaokulu'nun binası, depreme dayanıklı olmaması sebebiyle 2020 yılında ihale edilerek yıkıldı. Okul öğrencilerinin ise geçici bir süre için Kemalettin Samipaşa Ortaokulu'nda eğitimlerine devam etmesi planlandı. Yıkımın ardından yeni binanın yapımı için 2020 yılı sonunda ihale düzenlendi ve 2021 yılının Şubat ayında ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzalanarak yer teslimi gerçekleşti. Sözleşmeye göre inşaat süresi 450 gün, teslim tarihi ise 2022 yılının 5'inci ayı olarak planlandı. Firma okul inşaatına başladı ancak pandemi süreci ve ekonomide yaşanan değişimleri öne süren yüklenici firma inşaat çalışmalarını durdur. Sonrasında birkaç kez ihale edilse de sonuç alınamadı.

Geçen sürecin ardından tekrar inşaatı devam eden okul 16 derslikli olarak tamamladı. Montaj ve çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğü okulda, Eylül ayı sonunda öğrenci kabulüne başlaması bekleniyor.

TAŞIMALI EĞİTİMDE VERİLEN YEMEKLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Taşımalı öğrenciler ile öğretmenlerin yemekleri Sapanca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan döner sermaye ile ücretsiz olarak karşılanacak. Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanacak olan yemekler, ilçede ki tüm okulların taşımalı eğitimden faydalanan öğrenciler ve öğretmenlerin bulunduğu okullara ulaştırılacak.

ÖĞRETMEN EVİ PROJESİ

İlçede daha önce meydan projesi kapsamında kapatılarak yıkılan öğretmen evi içi yeni bir proje hazırlandı. 20 yatak kapasitene sahip konaklama, öğretmen evi ve lokali projesinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

ÖZEL EĞİTİM OKULU

Sapanca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (METEM) bahçesinde özel öğrencilerin faydalanabileceği 16 derslikli özel eğitim okulunun kısa sürede bitirilip hizmete alınması planlanıyor.

8 OKULDA MİNİ HALI SAHA

İlçe genelinde bulunan 8 okula mini halı saha projesi hazırlanarak Gençlik ve Spor Bakanlığına gönderildi. Gelecek olan cevaba göre bu projenin kısa sürede haya geçirilmesi planlanıyor."