JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU

Sakarya İl Jandarma ekipleri Sapanca İlçesinin de aralarında bulunduğu 4 ilçede operasyon yaptı. Operasyon sırasında şüpheliler Jandarma dronuna ateş açtı.

HABERİN RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele ve kaçakçılığın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Kocaali, Sapanca, Hendek ve Pamukova ilçelerinde operasyonlar düzenlendi.

KOM, asayiş, istihbarat ve JASAT ekiplerinin gerçekleştirdikleri operasyonlarda 617 kök kenevir bitkisi, 235 gram esrar, 173 gram bonzai, 5 gram skunk, 4 gram metamfetamin, 43 adet uyuşturucu hap, 4 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 1 adet esrar öğütme aparatı, 2 adet hassas terazi, 4 adet tabanca fişeği, 10 adet ruhsatsız av tüfeği, 164 adet av tüfeği fişeği, 3 adet kurusıkı tabanca, 6 adet kurusıkı tabanca fişeği, 5 adet cep telefonu ile 2 bin 2200 TL para ele geçirildi. Konuyla ilgili 21 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Operasyon sırasında şüphelilerinden Y.S. (53) olay yerinde görüntü alan jandarmaya ait dronuna av tüfeği ile ateş açmasından dolayı "Genel Güvenliği Tehlikeye Sokma" suçundan, Ş.A.Y. (72) ise görevini yapmaya çalışan jandarma personelinin üzerine traktör sürerek hakaretlerde bulunmasından dolayı "Kasten Yaralamaya Teşebbüs" ve "Kamu Görevlisine Hakaret" suçlarından ayrıca soruşturma başlatıldı.