İHH SAPANCA TEMSİLCİSİ KIZILTEPE ARAKAN KAMPLARINA GİDİYOR

İHH Sapanca Temsilcisi Mehmet Baki Kızıltepe Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Bangladeş'te ki Arakan kamplarına gidiyor.

Kızıltepe, Sakarya İHH adına 14-20 Haziran tarihleri arasında, Bangladeş'te ki Arakan kamplarına gidecek.

"Yılardır olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç̧ sahipleri için 'Kurban Kardeşliğe Çağrı' diyerek yola çıkıyoruz" diyen Kızıltepe, "Kurban vekaletlerinizi Türkiye ile birlikte 60 ülkede milyonlarca kişiye ulaştıracak ve dertlerine derman olacağız. Bende Bangladeş'te vekaletleri alınmış hisselerin kesimi ve dağıtımı çalışmalarında bulunacağım, emanetlerin ulaştırılmasına ve iyiliğin paylaşılmasına tanıklık edeceğim" şeklinde konuştu.

Kızıltepe açıklamasının devamında ise şu sözlere yer verdi:

"İbadet yönüyle Cenab-ı Allah'a yakınlaşma aracı olan kurban, sosyal yönüyle Müslümanlar arasındaki yakınlaşmaya vesiledir. Kurban organizasyonları da kardeşlerimizle yakınlaşmanın; onların dertlerini, kederlerini, eksikliklerini görüp çözümü için ne yapabiliriz diyerek harekete geçmenin ilk adımıdır. İHH, kurbanı kardeşlerimize ulaşmak ve yakınlaşmak için vesile kılıp, gerek Türkiye'nin farklı illerinde gerekse dünyanın farklı ülkelerinde mağdur, mahzun ve mazlumların dertlerine derman olacak işler yapmayı hedeflemektedir. Savaş ve afet bölgeleri başta olmak üzere bizlere ihtiyacı olan mazlum ve Müslüman topluluğa ulaşmak gibi insani ve stratejik saiklerle hareket etmektedir. İHH organizasyon kabiliyetinin gücüne dayanarak, kurbanlık fiyatlarının pahalı olduğu yerlerde de ihtiyaç sahibine ulaşmak ve ucuz olduğu yerlerde de yoğunlaşmayı önlemek için, kurban kesimi yapacağı tüm ülke ve bölgelerde talep edilen hisse bedelini tek fiyat olarak belirlemektedir. Fiyat, kesim yapılacak yerlerdeki hisse adedi ve zorunlu masrafların bölünmesi ile belirlenmektedir. Bu yıl ki hisse bedelimiz 6 bin 700 TL olarak belirlenmiştir. Kurban sahibi İHH'dan satın almış olduğu kurbanını, dilerse kesileceği bölgeyi de belirleyip kesim ve dağıtım için vakfımızı vekil kılar. Siz de kurban hisselerinizle bizleri bekleyenlerin sevincine ortak olabilirsiniz."