BEŞ HİLAL DERNEĞİ BAŞKANI İSMAİL TİRYAKİ VE YÖNETİCİLERİ UGANDA'DA

Bağışçıların destekleriyle Uganda İslam Üniversitesine su kuyusunu bağışlamak için Beş Hilal Derneği Başkanı İsmail Tiryaki ve dernek yöneticileri Uganda'ya gitti.

Buradaki törende konuşan Uganda İslam Üniversitesi Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Jamil Serwanga ve Üniversite Koordinatör Yardımcısı Nasib Yusuf, ''Ramazan ayı boyunca yiyecek, giyecek, malzemeleri ve nakdi destekleri için Uhud Derneği ve Sakarya Beş Hilal Derneğine teşekkür ederiz. Uhud Vakfı ile IUIU arasındaki iş birliğinin daha da gelişmeye yönelik çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz'' dedi.

Uhud Derneği Başkanı Murat Akyüz ve Sakarya Beş Hilal Derneği Başkanı İsmail Tiryaki ve Beş Hilal Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Pir, Yavuz Karaaslan ve Halil Alemdar'ın hazır bulunduğu bağış töreninde, duygusal anlar yaşandı.

Dernek Başkanı İsmail Tiryaki yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ''Bu sıcak karşılamadan dolayı ilgililere teşekkür ederiz. Suya erişilebilirliği daha da artıracak ve üniversitenin işletme maliyetlerini azaltacak ilave sondaj kuyuları inşa ederek bu bölgelere desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Derneğimiz aracılığı ile bizlere güvenerek bağış yapan paydaşlarımızın emanetlerini yerine ulaştırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bölgelere su kuyuları, mescitler, gıda ve yiyecek yardımları ile nakdi yardımları kıymetli bağışçılarımız sayesinde ulaştırmaya devam edeceğiz. Bizlere destek veren tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ederiz. Selam ve dua ile.''