BELEDİYE, SAPANCA TELEFERİK'E İŞTE BU ŞARTLARLA İZİN VERDİ

Sapanca Belediyesi yayımladığı yazılı bir açıklamayla bir süre önce mühürlediği Sapanca Teleferik'in yeniden çalışmasına izin verilme şartlarını anlattı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mühürlemenin ana sebebi; teleferik işletmesinin sözleşme şartlarını, sözleşme süresi içerisinde yerine getirememiş, sözleşme de bulunan otopark alanını hazırlayamamış olması ve buna bağlı olarak da iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olmamasıydı. Bu şartlar, kamu yararını olumsuz etkilemiş ve vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olmuştur.

Mühürleme işlemi sonrası yapılan görüşmelerde, teleferik işletmesi, Sapanca'da yarattıkları durumu telafi etmek ve süreci hızlandırmak amacıyla belediyemize yeni bir protokol önerisi sunmuştur. Bu protokol kapsamında;

3 ADET KREŞ VE TOPRAK SİLİNDİRİ

1) Sapanca'mıza, belirlenecek ihtiyacı öncelikli mahallelerimizde 3 adet kreş inşa edilecektir. Yerler gösterildikten ve projeler onaylandıktan itibaren 36 ay içerisinde Avrupa standartlarında yaklaşık 500m2 kapalı alanda 4 er derslikli üç kreş inşaatı tamamlanacaktır.

2) BOMAG BW 211D-5 SL model sıfır bir toprak silindiri belediyemize hibe edilecektir. Protokol imzalandıktan otuz gün içerisinde teslimat tamamlanacaktır.

SAPANCALILARA YÜZDE 50 İNDİRİM

3) Sapanca'da ikamet eden vatandaşlarımız, teleferik işletmesinden %50 indirimli olarak faydalanacaklardır.

4) Planlanan birinci otopark alanının en üst kısmı, otobüs ve benzeri büyük araçların kullanabileceği bir otopark olarak hazırlanacak ve bu alanda ekstra elli araçlık bir kapasite artışı sağlanacaktır. (Böylece büyük araçların da otoparka alınması ile bölge trafik sorununun çözülmesine katkı sağlanacaktır.) Bununla beraber planlanan ikinci otopark alanı ise yeşil alan olarak Sapancalı'lara kazandırılacaktır.

CHP 'EVET', AK PARTİ 'ÇEKİMSER' OYU KULLANDI

İlgili protokol bugün gerçekleşen meclis toplantısında CHP meclis üyelerinin 'evet', AK Parti meclis üyelerinin ise 'çekimser' oy kullanması ile kabul edilmiş, protokolün kabul edilmesi ve de otoparkın aktif hale gelmesi ile birlikte, teleferik işletmesi gerekli koşulları sağlamış, hazırlıkların yapılması için mührün kaldırılması ve ruhsatlandırma süreci başlamıştır.

Belediye başkanımız Nihat Arda Şahin önderliğinde, Sapanca halkının çıkarlarını en üst seviyede gözetmeye ve korumaya devam edeceğiz. Yarın imzalanacak protokolle iştiraki olduğumuz teleferik işletmesinin en doğru koşullarda Sapanca turizmi ve Sapanca halkına hizmet edecek olması, Her yıl 480 Sapanca'lı çocuğun eğitimine katkı vermesi, bu çocuklarımızın annelerinin çocuklarını güvenle kreşlere bırakıp sosyal ve iş hayatlarına karışacak olmalarından ve bu vesile ile Sapanca Teleferik ve Sapanca Halkını barıştırmaktan mutluluk duyacağız."