BAŞKAN ŞAHİN: ''TELEFERİK KURBAN BAYRAMI'NDAN ÖNCE HİZMETE GİREBİLİR''

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, sözleşme koşularının yerine getirilmediği ve işletme ruhsatının olmadığı gerekçesiyle geçen ay mühürlenen teleferik hakkında, "Kurban Bayramı'ndan önce yeniden hizmete girebilir" dedi.

İLÇE TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Sapanca Belediyesi Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısında konuşan AK Parti Sapanca Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü İsa Sezer, teleferiğin hizmet dışı bırakılarak ilçe turizmine zarar verildiğini söyledi.

Sezer, "Geçtiğimiz meclis toplantısında da ifade ettiğim gibi teleferiğin durdurulması ilçe turizmini ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Acentelerin birçok anlaşmasını iptal etmesi sebebiyle ilçemizin turist potansiyeli komşu ilçemiz Kartepe'ye kaymaktadır. Özellikle sahil esnafımız ve teleferik firması ve yan işletmelerinde çalışan 250'ye yakın Sapancalı personel bu durumdan mağduriyet yaşamaktadır. Dileğimiz ilçe turizmine destek vermeniz ve Kurban Bayramı öncesi teleferik tesisimizin tekrar faaliyetine girmesidir" dedi.

KURBAN BAYRAMINA KADAR HİZMETE GİREBİLİR

Sezer'in açıklamasına cevap veren Başkan Şahin, teleferik firması ile ek protokol imzalandığını ve yetişmesi durumunda Kurban Bayramı'ndan önce hizmete girebileceğini açıkladı.