ARTE VE SAPANCA BELEDİYESİ YANGIN BÖLGESİNDE

Sapanca merkezli ARTE Arama Kurtarma Ekibi ve Sapanca Belediyesi, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayarak Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçrayan yangının söndürülmesi çalışmalarına destek verdi.

Sapanca Belediyesi bünyesinde bulunan 4 adet su tankerleri, Kızılcahamam ve Bolu'da devam eden orman yangınlarında söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere bölgeye gönderildi.

ARTE Arama Kurtarma ekibinin de hazır bulunduğu çalışmalarda orman yangını eğitimlerini tamamlayarak uzmanlaşmış 10 personel, Gerede'nin Demirler köyünde görevlendirildi. Ekipler çalışmaların tamamlanmasının ardından Sapanca'ya geri döndü.

ARTE Başkanı Gürcan Salihoğlu yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızdan özellikle yaz aylarında, ormanlık alanlarda ateş yakmamaları konusunda çok daha dikkatli ve duyarlı olmalarını rica ediyor, bir daha böyle acı felaketler yaşamamayı ümit ediyorum. Lütfen olası bir yanma/yangın durumunu vakit kaybetmeden 112 acil çağrı merkezine bildirerek profesyonel müdahalenin gelmesini sağlayalım. Bolu yangınlarında birlikte omuz omuza çalıştığımız AFAD, itfaiye ve OGM personellerinin yanı sıra, yangın bölgesine olabildiğince hızlı ulaşıp müdahale etmemizi sağlayan ve bizimle birlikte 3 su tankerini de yangın bölgesine gönderen, başta Sapanca Belediye Başkanımız Sayın Nihat Arda Şahin olmak üzere, başkan yardımcımız Sayın Burak Koç ve bu müdahalede bize yardımcı olan çok kıymetli Sapanca Belediyesi personelimize çok teşekkür ediyorum" dedi.