''VATANDAŞA YAPILAN ALGI İLE GERÇEKLER AYNI DEĞİL''

AK Parti Sapanca Belediye Meclis Üyeleri tarafından yapılan açıklamada, "Sapanca Teleferik'e ani bir karar ile verilen kapatma kararı ve sonrasında vatandaşa yapılan algı ile gerçekler aynı değildir" denildi.

AK Parti Büyükşehir ve Sapanca Belediye Meclis Üyeleri Mimar Ömer Susran Hunca ile Sapanca Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Emre Emil, yayınladıkları yazılı bir açıklama ile Sapanca Belediyesi'nin Sapanca Teleferik ile yaptığı ek protokolün bir sorunu olarak vatandaşın kullanımında olması gereken yeşil alanları firmaya tahsis ettiğine dikkat çekti.

"HALKA AÇIK ALANLAR OTOPARK OLARAK TELEFERİK FİRMASINA TAHSİS EDİLDİ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sapanca Belediyesinin 17.06.2024 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında kabul edilen, firma ile yapılan ek protokol topluma yansıtıldığı gibi değildir. 3 adet kreş ve 1 adet silindir iş makinası ekstradan kazandırılmış olduğu doğru değil karşılığında 2. etap olan 968 metrekare taban alanına sahip iki katlı yeraltı otoparkı yapımından vazgeçilip teleferik firması bu işten muaf tutulmuştur. Bunu yanında halka açık alanlar otopark olarak teleferik firmasına tahsis edilmiştir.

"3 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN, YAKLAŞIK 1.200 METREKAREYE DÜŞTÜ"

Önceki sözleşmeye göre; taban alanı 1.484 metrekare ve 968 metrekare olan iki adet otopark yapılması ve otoparkların üzerlerine komple yeşil alan ve parklar yapılıp, mimari peyzajı tamamlanıp etrafı kesinlikle kapatılmayacak şekilde halkın kullanımına bırakılacaktı. Fakat yapılan ek protokol ile birlikte 1.484 metrekare olan otoparkın da üzeri teleferik firmasına otopark olarak tahsis edilmiş olup yapımından vazgeçilmiş olan 968 metrekare tabanlı otopark alanı yeşil alan olarak bırakılmıştır. Bu durumda vatandaşımızın kullanabileceği yaklaşık 3 bin metrekarelik yeşil alan, yaklaşık 1.200 metrekareye düşmüştür.

"VATANDAŞA AİT OLAN ALAN VATANDAŞIN ELİNDEN ALINMIŞ VE TELEFERİK FİRMASININ ÜCRETLİ OTOPARKI OLDU"

Daha önce yeşil alan ve meydan konusunda eylemlerinde bulunan sayın belediye başkanımız bu alanı vatandaşa sormadan yeni yapmış olduğu ek protokol ile teleferik firmasına tahsis etmiştir. Böylelikle vatandaşa ait olan alan vatandaşın elinden alınmış ve teleferik firmasının ücretli otoparkı olmuştur.

"ÇEKİMSER OY KULLANDIK ÇÜNKÜ.."

Sayın başkanımızın her mahalleye kreş yapımı projesini biliyor ve destekliyoruz, yalnız bu projelerin hayata geçirilmesi için vatandaşın kullanımında olacak olan yeşil alan ve parkların vatandaştan alınıp teleferik firmasına verilmesi ne kadar doğrudur?

Aynı zamanda ek protokolde gerçekleştirilmek istenen kreşler 36 aya yayılarak teleferik firmasına avantaj sağlanmıştır.

Bayramın 1. günü ek protokol metnini bizlere bildirip herhangi bir katkımızın olması için çalışmamıza ve fikir üretmemize fırsat vermeden bayramın 2. günü sabahı olağanüstü meclisi toplayıp, meclis kararına sunulması bizim başarılı ve doğru yöntem olarak görmediğimiz ek protokole, diğer taraftan Sapanca'mızın turizmi için gerekli gördüğümüz teleferiğin açılmasını isteme durumumuzdan dolayı çekimser oy kullanmamıza sebep olmuştur.

"KAPATMA KARARI SONRASI VATANDAŞA YAPILAN ALGI İLE GERÇEKLER AYNI DEĞİLDİR"

Sonuç olarak ani bir karar ile verilen kapatma kararı sonrası vatandaşa yapılan algı ile gerçekler aynı değildir. Sapanca için önem arz eden bu tarz konularda ani kararlar almak yerine, hep birlikte bilgi ve fikirlerimizin değerlendirilmesi ve en iyi sonuca varılmasından yana olacağımızı her zaman bildirir saygılarımızı sunarız."