''BUNDAN DAHA İYİ BAŞLANGIÇ OLAMAZDI''

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan son yazısında, "Bundan daha iyi başlangıç olamazdı" dedi.

Taylan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Sapancaspor açısından Hendekspor deplasmanında alınan 1 puanın değer bulması için evinde oynayacağı ilk maçını mutlaka kazanmak gerekiyordu.

Takımımız bu unsurun bilinciyle gayet disiplinli bir şekilde mücadele etti. Çayırovaspor takımını tek golle devirdi ve gereken sonucu elde etti. Hendekspor önünde alınan 1 puanı taçlandırıp daha değerli kazanç konumuna getirmesini bildi. BAL 9. grup etabında 2. haftayı 4 puanla 4. sırada bitirdi.

Sapancaspor çok iyi oynamadığı maçta genç oyuncularımızın mücadeleci oyun karakteri, sonuca odaklı teknik-adam taktik tercihlerine dayalı defansif sistemi ile istediği sonucu elde etti, taraftarımızı sevindirdi.

Kalecimiz Yusuf Karayel geçen hafta Hendekspor maçında oluğu gibi İzmit temsilcisi önünde çok başarılı bir performans gösterdi. Son dakikalarda kurtardığı kritik penaltı haricinde yaptığı önemli 3 net kurtarışıyla rakibe gol izni vermedi. Alkışı ve takdiri hak etti. Stoperimiz Mustafa Eren Balta galibiyet golümüzü şık bir kafa vuruşuyla attı. Zor ama klas bir kafa vuruşuyla şık bir gol attı ve 3 puan için çok ekstra bir katkı sağladı.

İlk yarı ofansif açısından daha agresif aktif ve üretken oynadık. 2. yarıda 60-65. dakikadan itibaren oyuncularımızda biraz yorgunluk ağır bastı. Takımımız 1-0'ı korumak iç güdüsü ile biraz daha fazla arkaya yaslandı. Akın Al hocamızın yaptığı oyuncu değişikliği hamleleri fazla işe yaramadı. Oyuna taze kan olarak alınan oyuncular gerektiği kadar katkı sağlayamadı. Bu olumsuz faktörler sebebiyle takımımız topa fazla sahip olamadı. Çayırovaspor son bölümde baskılı oynadı pozisyonlar yarattı ancak penaltı atışı dahil kalecimiz Yusuf Karayel'i aşamadı ve evimizden elleri boş ayrıldı.

2 maç 4 puan, 1 galibiyet, 1 deplasman beraberlik, yenilgisiz namağlup unvanı. Yenilen gol 0, atılan gol 1, artı 1 averaj. 1.5 ay gibi kısa bir süreçte sadece 3 milyon 300 bin TL. bütçe ile sıfırdan kurulan bir takım. yaş ortalaması 22.5-23 sınırında olan, maliyet değeri düşük, mütevazi, genç, yepyeni bir takım için bundan daha iyi bir sezon başlangıç grafiği olamazdı.

3 puandan ziyade Sapanca halkımızın Sapancaspor kulüp yönetimimize güvenmesi, sahip çıkması, soğuk yağmurlu havaya rağmen tribünleri büyük ölçüde doldurması, (2 bin 500 kapasiteli stadımızda yaklaşık bin 500 civarında taraftar vardı) en az galibiyet kadar sezonun devamı açısından uzun vadede çok olumlu ve sevindirici bir olaydır. Bu değerli ve önemli bir ayrıntıdır.

BAL kulvarında taraftar potansiyeli yüksek şehir ve ilçe kulüplerinden oluşan iddialı rakiplerimizin yer aldığı sert grup etabında, hedeflenen noktaya ulaşmak için 2 önemli unsur şarttır.

1. deplasmanda yenilmeyeceksin 2. içeride puan vermeyeceksin. Sapancaspor ilk 2 hafta itibariyle iki unsuru başarılı şekilde yerine getirmeyi başardı ve sezona gayet başarılı başladı... Tebrikler Sapancaspor'umuz. Bundan daha iyi bir başlangıç olamazdı!"