"BAL GİBİ SEZON OLSUN"

Sapanca Gazetesi Yazarı Murat Taylan, Bu sezon BAL'da yer alacak olan Sapanca Gençlikspor'u yazdı.

Taylan'ın yazısı şöyle:

"2024-2025 BAL sezonunda Sapancaspor'u rekabetçi ve sert bir grup, uzun mesafeli uzak deplasmanlar, birbirinden tecrübeli, güçlü rakipler, uzun ve zorlu bir sezon bekliyor. Kulübümüz Sapanca Belediyesinin desteği ile 70 bin TL katılım ücret bedelini başvuru süresinin son gününde yatırdı ve BAL sezonu için ilk adımı attı. Adeta yılan hikayesine dönen belirsiz süreç olumlu bir gelişme ile noktalandı ve takımımız 9. grupta 16 takım arasında yerini aldı. Grup aşamasında Sapancaspor ile birlikte toplam 4 takım Sakarya'yı temsil edecek. Ayrıca Komşu şehir Kocaeli 5 takımla aynı grupta boy gösterecek. Yalova ile Tekirdağ şehirleri 2 şer takımla grupta yer alacak Kağıt üstünde son derece rekabet seviyesi yüksek olan heyecan dolu bir grup aşaması yaşanacak gibi duruyor. BAL Sezonu 5-6 Ekim haftası start alacak. Grup etabı deplasmanlı çift devreli lig usulü formatında oynanacak. Grupta hiçbir İstanbul takımı yer almıyor dolayısıyla lobi güçlerini göz önünde bulundurursak İstanbul takımı olmaması Sapancaspor açısından küçük bir avantaj teşkil ediyor.

Karasuspor, Hendekspor ve Ferizlispor rahat seviyede analiz yapabileceğimiz artılarını eksilerini zaaflarını güçlü taraflarını teşhis edebileceğimiz rakipler olarak göze çarpıyor.

Karasuspor geçen sezon play-out baraj finalinde Serdivanspor engelini geçerek BAL kulvarında kaldı. Karasuspor kulübü Sapancaspor'umuzun iki sezon formasını giyen eski forveti Umut Pusat'ı kadrosuna kattı ve önemli bir takviye yaptı. Ayrıca Sapancalı kaleci Emre Yılmazer ile anlaştı, kalesini emin ellere bıraktı. Teknik Direktör Serdar Ergelen önderliğinde oluşturulan teknik heyet kadrosuna Sapancalı kaleci antrenörü Fatih Yılmazer'de katıldı.

Hendekspor geçen sezon BAL etabı tecrübesine sahip ve bulunduğumuz dönem itibariyle 11 transfer yaptı. Teknik direktörlük görevi için Ersin Sarı ile anlaştı. Lacivert Siyahlı kulüp 2 sezon önce Sapancaspor eski stoperi Oğuzhan Kol'u kadrosuna kattı.

Ferizlispor geçen sezon Sakarya Süper Amatör Ligi şampiyonu ünvanlıyla BAL sezonuna moralli başlayacak. Ferizlispor Ağustos ayı başında olağanüstü genel kurul seçimi yaptı. Başkanlık görevini Ferdi Güneş devir aldı. Geçen sezon takımı şampiyonluğa ulaştıran tecrübeli antrenör Berk Yusuf Yıldız ile tekrar anlaştı ve istikrarlı bir icraat yaptı. Yeşil-Siyahlı kulüp iç transferde 9 dış transferde toplam 16 oyuncuya imza attırdı.

Grubumuzda Tekirdağ, Bilecik, Kırklareli, Edirne gibi uzak deplasmanların bulunması dikkat çekiyor. Önümüzde bütçe kaynağı yaratmak, tecrübeli spor yöneticileri eşliğinde kulüp yönetimini oluşturmak, kaliteli bir takım kurup oyuncu kadrosunu teknik-taktik, performans, sistem, moral açısından sezona hazırlamak ve uyum sürecini tamamlamak için yaklaşık 1.5 ay zaman bulunuyor.

Eğer doğru spor insanları ile beraber doğru planlamalar yapılırsa 1.5 ay oldukça yeterli bir zamandır ve panik yapılmamalıdır. Sapancaspor'umuzun sahipsiz kalmayacağını kimsesiz bırakılmayacağını kesin olarak biliyorum. Yeter ki inanalım güvenelim, destekleyelim. BAL etabı şimdiden hayırlı olsun, Sapancaspor'umuz, camiamız ve ilçe halkımız için BAL gibi bir sezon olsun!"